Δομική καμπύλη στην εγγύς θωρακική περιοχή

Ο πονοκέφαλός μου, κορυφαίος Θ3 - Θ4, ένα κύρτωμα τόσο ψηλά και τόσο καλά κρυμμένο που είναι αδύνατο να το προσεγγίσεις με υπομασχάλιο κηδεμόνα και ούτε κουβέντα για να βρεθεί το απαραίτητο τρίτο σημείο στο σύστημα τριών σημείων πίεσης αντίθετα και πιο ψηλά από αυτό.

Ο Dr Rigo στην κατάταξή του το αναφέρει σαν D Modifier, το χρησιμοποιεί μεν σαν τρίτο σημείο για υποκείμενο αντίθετο θωρακικό κύρτωμα με υπερκατασκευή στον κηδεμόνα, αλλά αναφέρει φυσικά και ότι οι χαμηλότερες διορθώσεις οδηγούν σε επιδείνωσή του.

Η πιο κοντινή σε αποδεκτή προσπάθεια που έχω κάνει είναι με Milwaukee και προσαρμογή δακτυλιδιού που φοριέται απ το χέρι, με το τρίτο σημείο πίεσης να βρίσκεται στον δακτύλιο της πωγωνοϊνιακής έλξης, μια επιλογή που στις μέρες μας δεν έχει αποδοχή στον βωμό του πολιτισμένου κηδεμόνα.

Ένα κύρτωμα που ξέρει να κρύβεται τόσο καλά κάτω από την ωμοπλάτη ακόμη και να κρύβεται από τους ακτινολόγους αφού στο 90% από τις ακτινογραφίες είναι κομμένο.

(Οι ακτινογραφίες δεξιά είναι ενδεικτικές και από διαφορετικούς ασθενείς)
Εδώ βλέπουμε την υπερκατασκευή στον κηδεμόνα που περιγράφει ο Dr Rigo
Στην σχηματική παράσταση των πιέσεων που ασκεί φαίνεται ότι δεν πρόκειται να δουλέψει παρά μόνο να πιέσει κλείδα και ωμοπλάτη προς τα κάτω χωρίς νόημα και να υποφέρει και ο λαιμός του παιδιού.
Στο συγκεκριμένο περιστατικό φαίνεται καθαρά η αδυναμία του κηδεμόνα και ότι όσο περισσότερο διορθώνεται η εικόνα από τον Α6 και κάτω, τόσο επιδεινώνεται το εγγύς θωρακικό και η κλινική εικόνα στον ώμο του παιδιού. Μην ξεχνάμε ότι ένα θωρακοοσφυϊκό κύρτωμα μικρού μεγέθους είναι αποδεκτό και κρύβεται πιο εύκολα κάτω απ τα ρούχα, ενώ η ασυμμετρία στον ώμο πάντα θα είναι εμφανής.
Ο κόκκινος κύκλος εστιάζει στο μεταλλικό τρούκ που φαίνεται και στη ακτινογραφία για να μας δείξει ότι παρά την υπερβολική ανύψωση της μασχάλης αριστερά, οι υπομασχάλιοι κηδεμόνες με τη βία φτάνουν την 6η πλευρά.
Εδώ ένα παράδειγμα δημιουργίας αυτού του κυρτώματος στην κυριολεξία απ το μηδέν, η πρώτη ακτινογραφία δεν προιδεάζει σε καμία περίπτωση για αυτή την εξέλιξη, όσο διορθώνει ο κηδεμόνας χαμηλά τόσο χαλάει ψηλά την ΣΣ. Η οικογένεια της μικρής δεν θέλει ούτε να ακούσει για υπερκατασκευή ή κηδεμόνα milwaukee (και εγώ, ακόμη και με αυτά, δεν μπορώ να περιμένω τίποτα ουσιαστικό για να επιμείνω περισσότερο). Η μικρή όμως έχει ακόμη Risser1 και κάτι πρέπει να κάνω.